Pomoč pri krmiljenju IE s pomočjo VBA

Uspešno smo zaključili zanimiv projekt za stranko iz Egipta, ki je želela iz podatkov na Excelovem delovnem listu (štirje vhodni parametri) odpreti spletno stran neke letalske družbe, kjer je možno iskati lete med različnimi kraji v Avstraliji v različnem časovnem obdobju. Podatki iz Excela so se morali prenesti v spletni obrazec tako, da so se polja v obrazcu avtomatično izpolnila (kraj odhoda in prihoda ter čas odhoda in prihoda), potem pa se je avtomatično kliknil tudi gumb za iskanje letov.

Glede na to, da smo uspešno zaključili že kar nekaj projektov s področja IE avtomatizacije preko VBA, smo si pri tem projektu lahko izdatno pomagali z že napisano kodo v naši bazi znanja. Glavnino kode smo preprosto prekopirali, naredil nekaj manjših prilagoditev in v približno 30 minutah smo stranka lahko ponudili operativno rešitev. Kako zadeva deluje se vidi iz videoposnetka.

V spodnji sliki pa je razvidno, kako izgleda programska koda za zgoraj predstavljeno funkcionalnost.

Tovrstni projekti so naša specializacija. Po izjemno ugodni celi vam lahko pripravimo rešitev na področju avtomatizacije poslovnih procesov, ki lahko vključujejo Excel, Access, Outlook ali kot je bilo razvidno iz tega projekta, tudi Internet Explorer.

, ,