Spletna stran CSS-IP.si

Za invalidsko podjetje CSS-IP d.o.o. s sedežem v Škofji Loki smo prenovili spletno stran. Stara spletna stran je bila narejena na osnovi Flash tehnologije in ker ni bila redno posodabljana, jo je preprosto povozil čas. Nova stran je narejena v WordPressu.

Kot običajno smo tudi v tem primeru s stranko najprej dogovorili vsebinsko zasnovo strani. Družba se ukvarja s struženjem in izsekovanjem kovinskih izdelkov, poleg tega ponujajo storitve klicnega centra. Njihovi kupci prihajajo tako iz Slovenije kot Evrope. Izdelujejo nekaj tipskih izdelkov, nekaj pa po meri in zahtevah naročnika.

Upoštevaje vse navedeno in še nekatere druge želje naročnika smo stran zasnovali tako, da smo se osredotočili na predstavitve vseh treh segmentov njihovega poslovanja (struženje, izsekovanje in klicni center). Za vsako področje je bila izdelana ena stran z opisom storitve in spremljajočimi slikami iz delavnice oz. klicnega centra.

Posebna stran je namenjena novicam družbe, kjer imajo na voljo proste roke glede objavljanja novic vezanih na poslovanje družbe. V štartu smo objavili tri novice in obenem izobrazili odgovorno osebo v podjetju, da bo znala bodoče novice objavljati sama. To velja tudi za posodabljanje in spreminjanje obstoječih statičnih strani.

Želja naročnika je bila tudi pripraviti online katalog izdelkov. V tem trenutku nimajo možnosti zagona spletne trgovine, želeli pa so imeti pripravljene temelje za to v obliki e-kataloga in to smo jih tudi zagotovili s pomočjo vtičnika Woocomerce, ki smo ga downgradali na funkcionalnost kataloga (tako da niso vidni gumbi za nakup).

Pripravili smo tudi galerijo izdelkov po meri naročnikov tako s področja struženja na CNC avtomatih kot izsekovanja.

Vsekakor smo poskrbeli tudi za krajšo predstavitev podjetja in kontaktni obrazec, v katerega je integriran tudi Google zemljevid za nazoren prikaz lokacije družbe.

Za potrebe tujih partnerjev in kupcev smo pripravili dve strani, eno v angleškem in drugo v nemškem jeziku, ki vsebujeta povzetek vseh ključnih informacij zbranih na slovenskih straneh, od predstavitve podjetja in storitev, do povezav na grafične vsebine: katalog in galerijo.

Na koncu smo poskrbeli še za optimizacijo spletne strani na nekaj ključnih besed, čeprav SEO ni bil cilj pri posodobitvi strani, glede na to, da imajo bistveno premalo potrebne vsebine za objavo.

CSS-IP d.o.o.

Poudarek strani je bil na grafični zasnovi in spletnem katalogu. V ta namen smo v projekt vključili tudi Petra Pokorna Ml., ki je poskrbel za profesionalno fotografiranje izdelkov, ki jih lahko najdete v katalogu. Za prevode v angleški in nemški jezik pa je poskrbela Stanka Bradač s.p.

Spletna stran temelji na kupljeni predlogi Woothemes Canvas. Gre za odzivno predlogo, kar pomeni da zagotavlja prijetno uporabo tako na osebnih računalnikih, kot tudi na tablicah in pametnih telefonih. Poleg tega omogoča prilagoditev tako rekoč vsakega elementa v temi in integracija z e-trgovino je izjemno preprosta.