Strešni kalkulator Gerard

Za družbo AHI Roofing, vodilnega svetovnega proizvajalca strešnih kritin na svetu, znanimi pod blagovno znamko GERARD, smo v sodelovanju z družbo Arhinova d.o.o. razvili spletno aplikacijo, ki omogoča online zasnovo strehe in pripravo ponudbe. V družbi Arhinova so poskrbeli za renderinge in vso matematiko v ozadju, družba Rešitve pa je poskrbela za implementacijo rešitve na spletu.

Strešni kalkulator se nahaja tukaj: http://calculator.gerardroofs.eu/

Tako imenovani strešni kalkulator lahko uporabljate kot gost lahko pa kot registrirani uporabnik, kar vam omogoča, da vaše strešne načrte tudi shranite za morebitno kasnejšo uporabo. Sam uporabniški vmesnik je pripravljen v več jezikih.

gerard-roofs-calc-home-page

Kalkulator pokriva več kot deset osnovnih tipov streh (dvokapnica, dvokapnica s čopom ali zatrepom, štirikapnica, enokapnica, mansardna dvokapnica, L-dvokapnica, L-dvokapnica s čopom ali zatrepom, T-dvokapnica), katerim je mogoče dodajati dodatke (enokapna ali dvokapna frčada, frčada z zatrepom, enokapni ali dvokapni prizidek).

gerard-roofs-calc-roof-type

V predzadnjem koraku uporabnik izbira med razpoložljivi možnostmi iz Gerardovega kataloga kar se tiče izbora vrste strešnika, barve, slemena, čelne obrobe, stenske obrobe, vijakov, idr.

Output kalkulatorja je natančen popis posameznih elementov, ki so potrebni za načrtovano streho. V ozadju je seveda precej kompleksna matematika, ki izračunava koliko posameznega elementa bo potrebnega za streho. Še pred tem pa poteka proces izbora pravih elementov, glede na izbrano regijo, vrsto strešnika, barvo in ostale opcijske izbire uporabnika. Izračunani podatki kalkulatorja se nato pošljejo v Gerardov center za nadaljnjo obdelavo, pripravo ponudbe stranki, itd.

V spletno aplikacijo je integriran tudi administracijski vmesnik, kjer se urejajo uporabniki in prijave, katalog elementov in drugo.

Spletna aplikacija temelji na WordPress osnovi, uporabljena je Woothemes Canvas predloga, kateri so dodani številni funkcionalni gradniki (q-Translate X, GeoIP Detection). Glavnino aplikacije pa prestavlja custom PHP koda ter MySQL baza podatkov v ozadju.

, , , ,