Tenis portal za rekreativce – sloTENIS.si

Že pred časom smo postavili tenis portal za rekreativce, vendar še na osnovi ASP tehnologije. Sedaj pa smo zadevo posodobili in preselili na PHP/Wordpress tehnologijo in rezultati so odlični.

Ideja portala se je rodila potem, ko se je v Škofji Loki med igralci tenisa že več let porajala potreba po igranju in tekmovanju, ki bi vključevala širšo množico igralcev. Poleg tega je bila več čas prisotna dilema o tem, kdo je boljši od koga. Seveda so mnenja različna, debate izredno zanimive, da pa bi bilo vse skupaj nekoliko bolj sistematično urejeno, smo se lotili postaviti portal sloTENIS.si z idejo, da portal prerase lokalno okolje in postane vseslovenski portal za rekreativne igralce tenisa.

Danes lahko na strani sloTENIS.si najdete podatke o rekreativnih turnirjih, ligaških tekmovanjih, lahko si poiščete nasprotnika za vašo naslednjo tekmo, ali pa si preprosto vodite osebno teniško statistko. Razpolagamo tudi z najbolj popolno in ažurno bazo teniških igrišč po Sloveniji, tako da kjerkoli pač ste, si lahko poiščete igrišče in odigrate tenis.

Sistem točkovanja in rangiranja tekmovalcev temelji na posebnem ELO sistemu. Da poenostavimo, gre za matematični model, ki na podlagi medsebojnih dvobojev določa vrednost posameznika. Sistem izhaja iz obstoječih točk vsakega posameznika, na podlagi česar se izračuna verjetnost, da eden ali drugi dobi dvoboj. Po odigrani tekmi se zmagovalcu prišteje določeno število točk, poražencu pa odšteje. Koliko, je pač odvisno od tega, kdo zmaga (favorit ali drugi) in tudi od tega, kakšen rezultat dosežeta. Tako zmaga 2:0 v nizih ni enakovredna zmagi 2:1 v nizih. Sistem je torej izredno zanimiv in uporaben.

Razvili smo tudi sistem za vodenje ligaških tekmovanj in turnirjev. Predvsem ligaška tekmovanja so tukaj izredno zanimiva za igralce. Uporaba sistema sloTENIS omogoča online vpogled v rezultate, razpored tekem, lestvico, skratka, vse kar pritiče zraven. Sistem je na voljo za tekmovanje v skupinah do 16 igralec, kar nekako ustreza maksimalnemu možnemu številu tekem za rekreativne teniške lige na sezono (poletna, zimska). Igralci se registrirajo na sloTENIS, prijavijo v ligo, potem pa administrator lige razvrsti igralce glede na svoja pravila lige v eno ali več skupin, opravi e-žreb, ki določi pare posameznega kola in tekmovanje se lahko začne. Vse ostalo se preračunava avtomatično, samo rezultate vpisujejo igralci v sistem ali pa to za njih počne administrator.

Morda še nekaj besed o osebni teniški statistiki. V sistem lahko vnašate vse vaše dvoboje, ki ste jih odigrali. Rezultat je statistična analiza vaše forme, ki je prikazana skupno in po posameznih letih. Tako lahko kadarkoli pogledate, koliko tekem ste odigrali v posamezni sezoni, koliko ste jih zmagali oz. izgubili, kakšna je bila vaša najboljša ali najslabša uvrstitev na lokalni ali slovenski lestvici rekreativcev, itd.

sloTENIS.si

Če ste tudi vi ljubitelj teniške igre, vabljeni na stran sloTENIS.si. Registracija je brezplačna!

, ,